0182 - 715 335 welkom@grover.nl

Wie we zijn

Iedereen die wil werken een kans

Sociaal ondernemen is de kern van onze bedrijfsvoering. Wij willen iedereen die wil werken in Data en ICT de kans geven die zij kunnen nemen. Dat betekent buiten de norm werken om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken. Talent is er namelijk. Geef het de kans om zich te laten zien.

Waarom we doen wat we doen

GROVER underdogs probeert zoveel mogelijk kandidaten aan het werk te helpen. We kijken naar wat iemand kan, wie iemand is en wat iemand wil. Zo bieden we een kans op alle voordelen die betaald en passend werk biedt:

  Financiële onafhankelijkheid

  Sociaal contact met gelijkgestemden

  Professionele ontwikkeling

  Betere gezondheid

  Toekomstperspectief

Ontstaansgeschiedenis

GROVER underdogs is spontaan ontstaan. Giedo Lankhorst, oprichter van wat toen nog GROVER advies heette, werkte jarenlang als zzp’er in Business Intelligence en data analyse. Twee jaar geleden kreeg hij de vraag of hij misschien ‘een soort stageplek’ had voor de zoon van iemand uit zijn netwerk die al lang thuis zat maar echt eens iets moest gaan doen.

Er kwam toen een project aan waarbij hij die jongen wel kon inzetten. Dat ging goed en zo kwam de vraag of hij niet nog zo iemand had. Het probleem van thuiszittenden die wel willen werken maar niet aan de slag komen bleek groot. Maar ook de vraag naar mensen die handmatige dataverwerking willen doen bleek groot. Het balletje ging rollen en inmiddels is GROVER advies uitgegroeid tot GROVER underdogs.

Toen het probleem ontdekt was, zag GROVER ook gelijk een nieuw doel: mensen in dienst nemen. GROVER underdogs probeert door het opbouwen van werkervaring en direct contact met kandidaten en jobcoaches zijn werknemers duurzaam in dienst te nemen. Uitval voorkomen, ruimte bieden, en als iemand dat wil doorgroeimogelijkheden zoeken.

Commercieel bedrijf met een sociale doelstelling

Als commercieel bedrijf hebben we een commerciële doelstelling, met “gewone” klanten en opdrachten uit zowel de private als publieke sector. Die opdrachten voeren wij uit met het doel om niets minder dan de beste dienstverlening te bieden.

Participatiewet en banenafspraak

Onderdeel van de Participatiewet is de banenafspraak, het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij reguliere werkgevers. Wij zijn zo’n reguliere werkgever.

Onze ICT-afdeling heeft behoefte aan een flexibele ICT-schil en het is mooi dat we die nu op deze manier maatschappelijk verantwoord in kunnen vullen. Tijdens het eerste gesprek met de collega’s van de helpdesk en de werknemers vanuit GROVER underdogs had ik gelijk het gevoel: die weten waar ze het over hebben.

Kees Codée

Driestar Educatief

Onze sociale doelstelling is voor ons net zo belangrijk

Social return

Ons team bestaat voor het grootste deel uit werknemers met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Dat maakt ons een sociale onderneming. Door onze sociale bedrijfsvoering vullen wij social return makkelijk in. Benieuwd hoe we dat voor jou kunnen doen?

De underdogs

Wij zijn een team van dataspecialisten die door een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt underdogs op de arbeidsmarkt zijn. Maar de prestaties die we leveren voor onze klanten worden opgemerkt. Ons team kan meer dan de meeste mensen verwachten en dat bewijzen we maar al te graag.

PSO 30+

Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen behaalde GROVER underdogs het hoogste niveau. Dankzij onze inzet op sociaal ondernemen en maatschappelijke impact, zijn wij Trede 3 een 30+ gecertificeerd. Maar wat houdt dat in?

Meer weten over GROVER underdogs?

Neem direct contact op met Giedo! Bel 0182 – 715 335 of mail ons!