Waarde creëren met data-analyse

Hoe zorg je dat de juiste informatie op het juiste tijdstip bij de juiste personen in het juiste formaat terecht komt? Deze manier om organisaties slimmer te maken wordt over het algemeen aangeduid als Business Intelligence (BI). Het is gericht op het verzamelen en analyseren van informatie over klanten, beslissingsprocessen, concurrentie, markttoestand en algemene economische, technologische en culturele trends, teneinde beslissingsondersteunende informatie (intelligence) te verkrijgen.

Waarde creëren met de juiste informatie

Die berg van groeiende data heeft waarde. Veel waarde. En hoe slimmer je de verschillende bergen kunnen combineren, des te meer nieuwe, waardevolle inzichten en waarde je kunt creëren.  Als GROVER adviseer zijn we een kritische sparringpartner. Waarbij we de business requirements scherp moeten toetsen, kritisch luisteren en echt begrijpen wat de achterliggende vraag is, en zelfs de vraag achter de vraag. Daar waar nodig, zullen wij in staat zijn om klanten stevig te uit te dagen in hun wensen. Maar dan wel op basis van een diep begrip van de business van de klant.

Slimme vragen stellen

Bij data-analyse denken veel mensen aan ingewikkelde IT-tools, programma talen en andere moeilijke ICT gerelateerde oplossingen. In het verleden was business analyst vooral iemand die maandelijkse rapporten aan het genereren was. Maar de nieuwe norm is het stellen van de juiste vragen. Waar lig je als ondernemer ‘s nachts wakker van? Of in welke oplossingen (marketing, sales) denk je in te gaan investeren? En wat is het idee erachter? Dit is de basis waar we mee aan de slag gaan om de echte inzichten boven water te krijgen.

Dus wat kan je doen? Richt u eerst op het probleem dat u wilt oplossen en bewaar technologiedetails voor later. Start met het stellen van de juiste vragen!

  • Welke klantsegmenten heb ik?
  • Moet ik investeren in Google of in Facebook?
  • Hoe vaak moet ik mijn nieuwsbrief versturen?
  • Gaat de investering in deze productontwikkeling zich ooit terugbetalen?

Vinden van patronen en trekken van conclusies

etc etc