Ontdek de waarde van data voor jouw organisatie

SELF SERVICE BUSINESS INTELLIGENCE

|    “zelf gegevens vergelijken, visualiseren en analyseren, zonder de noodzaak van gespecialiseerde IT-personeel”

Uit het onderzoek van Gartner blijkt dat organisaties data analyse en BI rangschikken als de beste onderscheidende technologie voor hun organisaties. Business Intelligence is onmisbaar voor het effectief en efficiënt sturen van de organisatie. Voor managers en medewerkers is het cruciaal inzicht te krijgen in de prestatieontwikkeling van het team. Gelukkig voor hen is de software voor Business Intelligence steeds gemakkelijker te gebruiken. Met de zogenaamde Self-service BI-tools worden medewerkers in staat gesteld om zelf bedrijfsgegevens te analyseren en de informatie uit die analyse te presenteren, zonder tussenkomst van jouw IT of data specialisten.

Selfservice-BI stimuleert actie door zakelijke besluitvormers toegang te geven tot de gegevens en tools die ze nodig hebben om gegevens te analyseren die specifiek zijn voor hun vragen. Vervolgens kunnen ze snel over die analyse rapporteren en weloverwogen beslissingen nemen om het bedrijf vooruit te helpen.

PowerBI zw
tableau
Qlik
klipfolio

ZELF EENVOUDIG MET ‘DRAG EN DROP’ DASHBOARDS CREËREN.

De ontwikkelingen rondom Self Service Business Intelligence gaan razendsnel

Voordelen van selfservice BI

Selfservice BI-tools bieden belangrijke voordelen voor je organisatie, waaronder tijdige rapporten voor verbeterde besluitvorming en het wegnemen van IT- of data-analistenknelpunten als gevolg van rapportaanvragen.

Selfservice BI stelt alle geautoriseerde gebruikers in je bedrijf in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot gegevens en deze te analyseren en rapporten te maken met impactvolle conclusies die spreken voor de gehele organisatie.

Nadelen van Selfservice BI

Op het eerste gezicht lijkt de toegang tot  de data en analyses een geweldig idee. Maar er is een gevaar in het volledig overstappen naar selfservice BI

Een slimme manager zal  zeker in staat zijn bepaalde  conclusies uit de cijfers te kunnen trekken. Maar wat als men de verkeerde vragen stelt? Wat als ze zich concentreert op de verkeerde dataset? Training, ondersteuning en onboardingproces is nodig om de meeste selfservice-gebruikers te helpen zinvolle output te produceren.”

|     Self-service business intelligence is defined here as end users designing and deploying their own reports and analyses within an approved and supported architecture and tools portfolio.(Gartner)

AANDACHTSPUNTEN SELFSERVICE BI:

  • Inconsistente data

  • Wildgroei aan KPI’s

  • Verkeerde interpretatie

  • Gebruiksgemak betekent niet “training niet vereist”

Wil je meer weten over self-service BI?