Robotic Process Automation (RPA) is het automatiseren van bedrijfsprocessen met software robots. Zo’n robot kan een scherm lezen, dingen aanklikken, tekst selecteren, typen, kopiëren en plakken. RPA wordt veel ingezet voor repetitieve digitale werkprocessen, zoals administratieve taken of het afhandelen van financiële transacties. Ook in informatieverwerking hebben we veel aan RPA.

RPA in dataverwerking

Een RPA kan een waardevolle collega voor ons zijn in dataverwerkingsprojecten. Een goed voorbeeld van een taak waarvoor wij een RPA kunnen inzetten is het doorspitten van meer dan duizend verschillende mappen voor alle bestanden en submappen met ‘oud’ of ‘archief’ in de naam, om die op één locatie te verzamelen. Deze taak handmatig afhandelen kost veel tijd. Door een RPA te bouwen die zo’n taak uitvoert, weten onze buitengewone talenten waardevolle tijd te winnen.

GROVER underdogs vs. traditionele RPA-bouwers

Met RPA zijn heel ingewikkelde bedrijfsprocessen te automatiseren, omdat je in een RPA logica kan inbouwen. Traditionele RPA-bedrijven ontwikkelen software robots die volledige processen overnemen. GROVER underdogs doet dat niet. Wij automatiseren geen bestaande bedrijfsprocessen, maar kleinere, tijdrovende taken in een tijdelijke verwerkingsklus. Dat betekent dat de RPAs snel gebouwd zijn en veel tijdwinst opleveren. Situaties die minder goed in de RPA te vangen zijn, verwerken onze dataspecialisten handmatig verder. Zo vult de RPA het handwerk van ons team aan.

Robot en mens werken samen

Onze dataspecialisten beginnen een project altijd met handmatige verwerking. Dat zorgt ervoor dat zij de werkwijze duidelijk voor ogen hebben. Daarna beslissen de specialisten of er taken bij zitten waarvoor RPA een handig hulpmiddel zou kunnen zijn. Omdat het team de werkwijze al kent en weet wat goed geautomatiseerd kan worden, is dit geen extra zorg voor de klant. De machinale precisie van RPA en de nauwkeurigheid van de buitengewone talenten vormen samen een ijzersterk team.

Kan jouw bedrijf ook hulp gebruiken bij verwerkingsachterstanden? Neem gerust contact met ons op!