Marketingautomation is het walhalla voor de marketeer, toch? Je brengt een goede klantreis in beeld, realiseert prachtige uitingen en klant ontvangt de juiste boodschap op het juiste moment. Maar ja.. de data hé.

Opgeslagen in verschillende systemen en toegankelijk voor verschillende afdelingen met verschillende rollen en rechten. En helemaal up to date… is het ook niet allemaal meer.

En daar is de impasse. Want het ontbreekt aan tijd (en zin… dat ook) om de database op te schonen. Je wilde juist tijd wínnen met die automation.

Over een impasse spreekt ook Ieder(in), een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking. Zij zien een impasse in de rol van Nederland als het gaat om het ondertekenen van het Facultatief Protocol. Daarmee ondertekent Nederland het VN-verdrag Handicap waarin de rechten van mensen met een beperking worden beschreven. Het duurt te lang, vindt Ieder(in). En ondertussen ervaren mensen met een beperking in hun dagelijks leven nog altijd uitsluiting en discriminatie – óók (of zeker!) als het gaat om het vinden van een passende baan.

Grover ziet een win-win voor beide zojuist beschreven knelpunten: vervuilde databases die ICT- en marketingafdelingen beletten in hun werk enerzijds, en professionals met een afstand tot de arbeidsmarkt anderzijds.

Ik deelde het al eerder: sinds dit jaar worden vanuit GROVER professionals met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet op IT-werkzaamheden binnen bedrijven. Een succes dat nog eens versterkt wordt door de maatregelen rondom corona: thuiswerken. Voor veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt thuiswerken hun werk veel makkelijker – en soms is het zelfs een vereiste om hun werk te kunnen uitvoeren.

Op meerdere plekken bleek een nauwkeurig, thuiswerkend IT-talent dé oplossing voor de marketing- of ICT-afdeling die andere dingen op haar bordje heeft – of deze taak gewoon liever op die van een ander schuift.

GROVER helpt je met het uitvoeren van IT-corvee binnen jouw bedrijf. Ben jij heel concreet geholpen met iemand die jullie database onder handen neemt? We horen het graag!

Benieuwd naar het artikel over Ieder(in) VN-verdrag Handicap? Je leest het hier: https://iederin.nl/aandacht-voor-positie-mensen-met-beperking-in-kamerdebat-over-discriminatie/.